Ce este un Web Design Responsive

Te-ai intrebat: „Ce este un Web Design Responsive?” Web Design Responsive este o incercare a designer-ului sa creeze o pagina care „raspunde” sau se redimensioneaza in functie de tipul de dispozitiv pe care il vedeti. Acesta ar putea fi un monitor desktop de dimensiuni mari, un laptop sau dispozitive cu ecrane mici, cum ar fi smartphone-uri și tablete. Web Design Responsive a devenit un instrument esențial pentru oricine care are o prezență digitală. Odată cu creșterea numărului de telefoane inteligente, tablete și alte dispozitive mobile de calcul, mai mulți utilizatori folosesc ecrane mai mici pentru a vizualiza paginile web. Aceste website-uri trebuie să ia în considerare și primul index mobil, anunțat de Google în aprilie 2018. Întrucât mai multe companii mici își sporesc prezența mobilă, website-ul, eCommerce, paginile de afaceri Google, paginile social media și alte active trebuie să fie ușor accesibile dispozitive.

 

Ce este Web Design Responsive?

 

Scopul Web Design Responsive este acela de a avea un singur site, dar cu elemente diferite care răspund diferit atunci când sunt văzute pe dispozitive de dimensiuni diferite. Să luăm un website tradițional „fix”. Atunci când este vizualizat pe un computer desktop, de exemplu, website-ul ar putea afișa trei coloane. Dar când vizualizați acel același aspect pe o tabletă mai mică, s-ar putea să vă forțați să derulați orizontal, ceva ce nu vă place utilizatorii. Sau elementele ar putea fi ascunse din vedere sau arata distorsionate. Impactul este, de asemenea, complicat de faptul că multe tablete pot fi văzute fie în orientare portret, fie în partea laterală pentru a vizualiza peisajul. Pe un ecran mic telefon inteligent, website-urile pot fi chiar mai dificile pentru a vedea. Imaginile mari pot „strica” aspectul. website-urile pot fi încărcate lent pe smartphone-uri dacă sunt grafice grafice. Cu toate acestea, dacă un website utilizează un design responsive, versiunea tabletei se poate ajusta automat pentru a afișa doar două coloane. În acest fel, conținutul este ușor de citit și ușor de navigat. Pe un telefon inteligent, conținutul poate apărea ca o singură coloană, probabil stivuită vertical. Sau, eventual, utilizatorul ar avea posibilitatea de a trece prin glisare pentru a vedea alte coloane. Imaginile vor fi redimensionate în loc să distorsioneze aspectul sau să se întrerupă. Ideea este: cu un design responsive, website-ul se adaptează automat pe baza dispozitivului pe care îl vede utilizatorul.

Cum functioneaza Web Design Responsive?

 

Website-urile Responsive utilizează grile fluide. Toate elementele de pagină sunt dimensionate proporțional, decat cu un anumit numar fix de pixeli. Deci, dacă aveți trei coloane, nu puteti spune exact cât de mare ar trebui să fie fiecare, ci mai degrabă cât de largi ar trebui să fie în raport cu celelalte coloane. Coloana 1 ar trebui să ia jumătate din pagină, coloana 2 ar trebui să fie de 30%, iar coloana 3 ar trebui să ia 20%, de exemplu. De asemenea,elementele media, cum ar fi imaginile, sunt redimensionate relativ. Astfel, o imagine poate rămâne în interiorul coloanei sale sau al unui element relativ de design.

 

Probleme comune

 

Mouse vs Touch: Proiectarea pentru dispozitivele mobile aduce și problema mouse-ului versus touchscreen. Pe computerele desktop, utilizatorul are în mod obișnuit un mouse pentru a naviga și a selecta elemente. Pe un smartphone sau tabletă, utilizatorul utilizează de obicei degetele și atinge ecranul. Ceea ce poate părea ușor să selectați cu un mouse, poate fi dificil de selectat cu un deget pe un loc mic pe un ecran. Designer-ul web trebuie să ia în considerare „atingerea”.
Grafica și viteza de descărcare: De asemenea, există problema de grafică, anunțuri și viteză de descărcare. Pe dispozitivele mobile, ar putea fi înțelept să se afișeze mai puține grafică decât pentru vizualizările desktop, astfel încât un site să nu aiba un timp exagerat de mare de încărcat pe un smartphone. Este posibil ca dimensiunile anunțurilor mai mari să fie schimbate pentru anunțurile mai mici.
Aplicații și „versiuni mobile”: În trecut, s-ar fi putut gândi la crearea unei aplicații pentru site-ul dvs. – spuneți o aplicație iPad sau o aplicație Android. Sau ai avea o versiune mobilă special pentru BlackBerry. Dar, cu atât de multe dispozitive diferite astăzi, devine din ce în ce mai greu să creezi aplicații și versiuni diferite pentru fiecare dispozitiv și platformă de operare.

De ce companiile mici trebuie sa treaca la un Web Design Responsive?

 

Mai multe persoane folosesc dispozitive mobile. Intr-un studiu recent, 77% dintre americani dețin acum smartphone-uri în 2018, ceea ce se ridică de la doar 35% în primul studiu Pew Research Center, care a avut loc în 2011. Verificați traficul și este posibil să fiți șocați de numărul de vizitatori care ajung pe site-ul dvs. prin intermediul dispozitivelor mobile. (În Google Analytics, selectați „Audiența” din partea stângă, apoi „Mobil” pentru a vedea ce proporție de trafic este de pe dispozitivele mobile. Puteți chiar să căutați pentru a vedea care sunt dispozitivele care trimit traficul.) Șabloanele de design responsabile sunt peste tot, pentru cumpărare. Dacă, de exemplu, aveți un site WordPress, puteți vizita o gamă reputațională de șabloane, cum ar fi ThemeForest și căutați „teme responsabile pentru WordPress”. Cumpărați unul pentru sub 50 USD. Dezvoltatorul dvs. de Web vă poate personaliza apoi pentru logo-ul și marca.

Related Posts