Pixelromanesc - Agentie Web design Romania
  • Română
  • English
  • Română
  • English

4 motive pentru a alege Elementor Pro

Salut,

Acesta postare o sa fie compusa din gandurile mele si o parte din experientele pe care eu le-am avut in ultimii 4 ani cu Elementor Pro si imi doresc sa va fie de folos.

Agentia noastra are deja 5 ani de existenta si am trecut prin multe forme de a construii website-uri. Initial am inceput cu site-uri HTML + CSS, urmand WordPress, unde initial, am folosit o tema pentru a realiza website-uri. Tema venea la pachet cu Visual Builder, care la momentul acela era o solutie buna.

Ulterior am lucrat cu Divi care era deja ceva avansat. Despre Divi pot spune ca este bun, isi face treaba, are template-uri frumoase, foarte frumoase pot spune, dar devine greoi in momentul cand ai de facut un website complex. Am lucrat cu el, am facut site-uri complexe si a fost un chin. Si sa nu vorbim de partea de Woocommerce despre care personal pot spune ca este 0. Da, este o solutie, dar nu este foarte viabila.

Am trecut si prin Beaver builder si prin ceva buildere romanesti, am lucrat si cu Gutenberg, dar nimic nu a fost atat de bun incat sa raman la el si sa refuz clientii care nu doresc sa lucram cu Elementor.

Dupa aproximativ un an si jumatate dintr-o intamplare am folosit Elementor si cred ca a fost dragoste la primul drag-and-drop. Nu intalnisem pana in acel moment un builder care sa iti ofere atat de multe intr-un format free. Dupa primul proiect, care a fost destul de micut am convenit cu un client sa achizitionam varianta pro, pentru ca era un proiect destul de complex.

In momentul cand am instalat Elementor Pro, o alta „lume” s-a deschis. Aveam acces total in a face tot ceea ce doresc din acel website. In momentul cand acel proiect s-a incheiat primul lucru pe care l-am facut a fost sa discut cu colegul meu si am achizitionat pachetul Agency, care in momentul acela avea un cost de 200$ pentru 1000 de licente.

Din acel moment si pana acum lucrat strict cu Elementor si am realizat peste 80 de proiecte cu ajutorul lui, pentru clientii nostrii directi, dar si pentru agentiile cu care avem colaborari.

Pot spune ca nici odata nu am avut probleme sau reprosuri din partea clientilor nostri. Elementor iti faciliteaza munca pana in punctul in care orice schimbare ulterioara devine o joaca.

 

1.Despre Elementor Pro

OK, ca sa poti debloca tot ce iti ofera Elementor mai bun este nevoie de varianta Pro. In momentul cand ai pus Elementor Pro pe site ai acces la partea de theme builder dar si la inca 50+ widgeturi (template-urile pe care acesta le ofera le-am folosit prea putin spre deloc, preferam sa facem designul de la zero dupa nevoia clientilor).

Partea de Theme Builder cred ca este cea mai importanta, dat fiind faptul ca-ti deschide portile spre custom header, footer, page templates, woocommerce templates. Dar pe langa partea asta avem parte si de dynamic data, mai multe optiuni de personalizare, tool-uri de optimizare de incarcare, global settings si pe restul cred ca le puteti descoperii si singuri.

Elementor Pro iti deschide portile spre a avea mana libera in design fara sa ai cunostinte de cod. Nu spun aici ca daca ai cunostinte de cod nu este un bonus, ba din contra, deseori si noi am intervenit cu cod pentru a ne completa nevoile particulare la anumite proiecte.

 

2.Aditii la Elementor Pro

 Gasesti pe market si pe net o groaza de pack-uri de la diferiti furnizori pentru ati completa Elementor Pro, cum ar fi:

  • Element Pack Pro
  • Template Kit
  • ElementsKit Addons
  • Suita Crocoblock

Am trecut prin toate pana am ajuns la Crocoblock. Daca vrei sa iti duci proiectele la nivelul de top, iti recomand acest pack. Este scump, mai scump decat restul, are un cost de 1000$ pentru toata suita, cu licenta si update-uri pe viata, deci platesti doar o singura data, dar e WOW!

Crocoblock este o suita de pluginuri care iti da posibilitatea sa faci absolut tot ceea ce ai nevoie, de la inlocuitorul ACF pana la Form builder si calculatoare de preturi, informatie dinamica, order de coloane si elemente in Responsive, afisare dinamica in functie de nevoile pe care le ai, querry builder si sute de alte functionalitati.

Elementor Pro si suita Crocoblock iti da sansa sa creezi site-uri cumplexe de la zero. Noi l-am folosit la proiecte complexe, dar il folosim si la lucruri mai simple, cel putin parti din pachet. Am creat site-uri de listing, magazine online complexe, site-uri de furnizori, calculatoare de rate, site-uri de cursuri, membership si multe altele.

Daca nu esti interesat sa cumperi pluginuri pentru ficare proiect sau pentru particularitatile fiecarui proiect iti recomand sa arunci o privire peste Crocoblock, ai un link aici.

 

elementor pro

 

3.De ce nu as renunta la Elementor Pro si Crocoblock?

Ok, stim cu totii ca solutia ideala de realizat website-uri este din cod, curat si rapid, dar aici intervine resursa financiara pe care clientul tau o are, timpul pe care il are si factori de natura tehnica.

Ca o agentie mica, prea putini din clientii nostrii detin resursa financiara si timpul necesar pentru a incepe construirea unui website pe baza de cod. Daca solutia exista, nu prezinta probleme si clientul este multumit 100% de ceea ce noi ii oferim, consider ca este o greseala sa nu te folosesti de aceste unelte.

Cu un server bun (VPS), Elementor Pro, Crocoblock si lista de optimizari de bun augur, site-ul este sigur, rapid, curat si designul este pe gustul clientului.

Ca o paranteza, site-ul pe care acum citesti aceasta postare este facut in totalitate cu Elementor Pro si Crocoblock si sper mult sa-ti placa!

 

4.Concluzie si ganduri de final

In concluzie, dupa 4 ani de utilizare, zeci de site-uri facute, sute de experimente si incercari facute cu Elementor Pro si Crocoblock pot spune ca este combinatia perfecta cand vine vorba de realizarea unui website pe platforma WordPress. Iti ofera mii de combinatii ideale, iti ofera o paleta larga de widgeturi pe care le poti folosii, Crocoblock aduce si el cateva zeci de widgeturi pe langa ce ofera Elementor Pro, informatie dinamica, theme builder, woocommerce builder, popup builder, optimizari de cod si multe altele.

Sfatul meu este sa le acordati o sansa si sa va convingeti singuri.

In perioada urmatoare o sa postam si cateva case study-uri bazate pe proiectele pe care le-am realizat prin combinarea acestor 2 pluginuri uimitoare.

 

Iti multumesc frumos pentru lecturare!
O zi faina sa ai,

Robert Predan – Co-Fondator Pixelromanesc.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele postari

Tendințe în Web Design pentru 2024

Tendințe Web Design 2024 În lumea rapidă a tehnologiei, a rămâne la curent cu ultimele tendințe în web design nu…

Explorăm Actualizarea WordPress 6.5: O Nouă Eră pentru Web Design și Funcționalitate

Salut! Robert de la PixelRomanesc aici și împreună o să trecem prin cel mai nou update WordPress unde recenta lansare…

20 statistici despre WordPress pe care ar trebui să le cunoști în 2023

Inițial lansat ca o platformă de blogging în 2003, WordPress s-a dezvoltat într-un sistem de gestionare a conținutului cu multiple…

Hai in club

Hai sa colaboram

Esti in cautarea unui expert? Noi te putem ajuta cu dezvoltarea website-ul tau.