Elementor: Cel mai puternic builder de pe market

Nu esti sigur daca Elementor este builder-ul potrivit pentru website-ul tau? In cele ce urmeaza o sa analizam ce poate face acest tool, lista de pro si contra si te vom ajuta sa decizi daca iti este de folos sau nu.

Uite tot ce trebuie sa stii despre Page builder-ul Elementor, pentru WordPress.

Recenzie Elementor: pe scurt

Elementor este un drag-and-drop page builder plugin pentru WordPress. Asta inseamna cateva lucruri, dupa cum urmeaza:

  • Elementor iti da posibilitatea sa creezi designuri cu un aspect unic pentru pagini si postari, in comparatie cu template-urile standard care iti sunt oferite de temele WordPress
  • Primesti o interfata 100% diferita cand lucrezi la pagini si postari – Munca ta nu se petrece in interfata standard care vine cu WordPress.
  • Nu este necesara nici o cunostinta de HTML/CSS/PHP, totul poate fi realizat din cadrul interfetei intuitive a acestui builder.
  • Se lucreaza direct in front-end si acest lucru inseamna ca poti sa vezi in timp real ceea ce faci.
  • Poti crea orice tip de layout si orice design iti trece prin cap, indiferent de ceea ce iti permite tema curenta, pe care o ai instalata in WordPress.
  • Cel mai important aspect este ca poti folosi Elementor cu orice tema ai deja instalata pe website-ul tau, dar trebuie specificat ca in unele cazuri exista incompatibilitati minore. (Ca o recomandare personala, la inceperea unui proiect nou recomand instalarea temei Hello Elementor, o tema 100% compatibila cu acest builder.)

Tinand cont de toate pe care le-am spus mai sus, principalul beneficiu al Elementor-ului este acela ca iti permite sa creezi design-uri uimitoare fara sa ai cunostinte de programare sau experiente precedente in construirea de website-uri.

Acest lucru este destul de important daca bugetul tau este mic si nu doresti sa angajezi pe cineva care sa te ajute cu dezvoltarea website-ului.

Pentru a avea o idee mai buna despre ce poate sa faca Elementor ca si builder, aici este un link catre portofoliul nostru. Ca si dezvoltatori de website-uri in WordPress am adoptat foarte rapid acest builder si ne-am indragostit de el. Din acel moment tot ceea ce am realizat pe WordPress a fost cu ajutorul Elementor Builder.

Pe langa opinia noastra, sunt alte cinci milioane de „opinii” pe tot internetul. Tot mai multa lume adopta masiv acest builder datorita tuturor calitatilor pe care acesta le are.

Hai sa ne uitam acum si la cele mai interesante caracteristici pe care le are Elementor, lundu-le unul cate unul:

Caracteristici si beneficii:

Elementor vine echipat cu mai multe „elemente” super utile:

  • In primul rand este page builder-ul despre care o sa discutam mai multe in cateva minute
  • Gasesti mai mult de 90 de elemente/module din care sa alegi – imagini, titluri, butoane, carusele, countere, recenzii etc.
  • Cele mai multe lucruri functioneaza pe principiul drag-and-drop — Poti lua orice element si-l poti muta oriunde pe ecran cu un simplu drag.
  • „What you see is what you get” – ceea ce inseamna ca ce vezi in timpul lucrului in interfata Elementor este si ceea ce o sa vada clientii tai in momentul cand intra pe website.
  • Paginile, in principiu, sunt mobile responsive si prietenoase cu SEO.
  • Daca nu doresti sa te apuci de a face designul unei pagini din punctul zero, exista o librarie de designuri pre-made care pot fi importate si modificate. In acest moment sunt 150+ template-uri gratuite si 300+ in versiunea Elementor Pro. In plus de asta poti sa-ti salvezi toate template-uri pe care le faci personal.
  • Daca doresti sa faci si mai multe cu Elementor, poti incerca varianta Pro a acestuia, care are o functionalitate numita Theme Builder, care defapt iti permite sa modifici corul temei: header, footer, single post template, pagini de archiva etc.
  • Nu trebuie sa uitam insa si de Woocommerce Builder din cadrul Elementor Pro, care iti permite sa modifici paginile de baza ale Woocommerce: Product Page, Archiva Page si cu ultimul update venit de la Elementor avem acum posibilitatea de modificare a paginii de Cart, Checkout etc.

Dupa cum am mentionat si mai sus, functionalitatea de baza a pluginului iti permite sa construiesti, modifici sau sa faci ajustari in timp real.

Caracteristica de live preview inseamna ca nu trebuie sa te ingrijorezi/intrebi cum o sa arate pagina dupa ce este publicata (acesta fiind scenariul standard in wordpress al website-urilor care sunt foarte dependente de tema folosita sau de un builder fara live preview).

Deci, ce putem face exact cu elementor? In primul rand Elementor iti permite sa profiti de multe elemente/module de continut (90 plus), pe care le poti plasa oriunde in pagina. Poti apoi rearanja acele elemente cu suportul de drag-and-drop mentionat mai sus.

 

Elementor widgets

 

Elementele/modulele de continut pe care le gasiti in „pachet” includ: titluri, imagini, paragrafe, video, butoane, elemente de divizare, spatiere, icoane, galerii de imagini sau carusele, dar si multe altele. De asemenea elementor iti pune la dispozitie si toate widgeturile cu care WordPress vine instalat.

 

Inafara de toate acestea Elementor iti da acces la setari de afisare. Aici este locul unde poti schimba background, margins, paddings, culori de baza, fonturi si tot asa.

Peste toate astea, beneficiezi si de o sectiune de istoric, ceea ce inseamna ca toate actiunile pe care le faci in momentul in care construiesti o pagina sunt salvate. In cazul in care ai sters ceva din greseala mereu poti revenii la versiunea anterioara.

 

Elementor sectiune istoric

 

Mai sus spuneam despre faptul ca Elementor este mobile responsive, iar unul dintre lucrurile cele mai importante este ca poti sa vezi in timp real cum arata site-ul tau pe telefon sau tableta (sau multiple rezolutii pe care le poti seta manual) si ti se permite sa lucrezi la design stric pe varianta mobil / tableta / dekstop din aceeasi fereastra.

 

Elementor optiune responsive

 

Preturi si pachete

Este gratis!

Bine, ca sa putem sa mentinem aceasta recenzie cum trebuie, trebuie sa mentionam ca exista si varianta Pro (despre care am spus si mai sus, printre randuri), dar nu este neaparat necesar pentru a va bucura, sa zicem de 70% din ceea ce poate face Elementor.

Versiunea free se poate gasii pe market-ul wordpress sau poti accesa link-ul de aici. Nu exista costuri ascunse sau nevoia de a creea un cont, il instalezi si activezi, atat.

Acum sa discutam putin despre versiunea Pro. Desigur ca are avanjatele ei, care cel mai probabil o sa iti placa:

  • 50 de elemente/module in plus
  • 300 plus template-uri pentru pagini
  • Theme builder, partea din Elementor care iti permite sa schimbi footer, header si alte elemente core.
  • Woocommerce Builder, care iti permite sa schimbi template-ul paginii de produs, archiva, cart etc.
  • Popup Builder, care iti permite sa creezi popap-uri si iti ofera diverse template-uri pentru acestea sau posibilitatea de a-l face de la zero, dar si diverse optiuni de trigger, afisare etc.
  • Ai posibilitatea de ati creea Widgeturi Globale si apoi a le folosii unde doresti in website.
  • Poti adauga stilizare CSS pe orice element folosit in website

 

Preturi pachete Elementor

Vezi mai multe detalii despre preturi aici.

Toate pachetele sunt pachete anuale care iti ofera suport si update-uri 24/7 atat timp cat iti mentii abonamentul.

 

Folosirea Elementor

E momentul sa intram in zona practica a acestei postari.

Cam asa incepi sa lucrezi cu Elementor:

Ca orice alt plugin Elementor se instaleaza si activeaza direct din marketul WordPress, pasii standard, corect?

Dupa instalare si activare poti accesa un panou de control, dar nu este obligatoriu, poti trece direct la creearea de pagini.

 

Buton de editare cu elementor

 

Dupa ce apesi pe butonul „Edit with Elementor” o sa vezi direct interfata Elementor.

 

Ecran lucru elementor - Elemente cheie

 

Dupa cum se vad numerele notate pe poza, avem urmatoarele:

  1. Partea propriu-zisa unde se adauga elementele de design
  2. Bara de elemente pe care Elementorul ti le pune la dispozitie
  3. Actionand icoana „burger” ajungi intr-un alt meniu unde ti se ofera posibilitatea sa ajungi la setarile globale, culori, fonturi etc.
  4. Icoana de rotita te duce in partea de setari globale ale paginii in care lucrezi
  5. Butonul pentru panoul de revizii si istoric
  6. Butonul de activarea a meniului de lucru in responsive
  7. Butonul de preview, care iti ofera posibilitatea de a vedea website-ul fara elementele din stanga (exact cum vede un vizitator)
  8. Butonul de publicare

 

Pentru a construii o pagina simpla cu Elementor, mai intai trebuie sa intelegi structura de baza dupa cum urmeaza:

  • O pagina poate avea cate sectiuni doresti
  • O sectiune poate a avea intre 1 si 12 coloane
  • Fiecare coloana poate avea cate elemente doresti
  • In cele din urma fiecare element se poate stiliza individual

Dupa cum urmeaza avem:

Pagina -> Sectiuni -> Coloane -> Elemente -> Stilizare

Pentru a incepe nu-i nevoie decat sa tragi un element in zona de „Drag widget here” sau sa incarci unul dintre template-uri.

 

Elementor drag and drop

 

Odata ce ai tras unul dintre elemente in zona dorita poti deja sa ii faci ajustarile pe care le doresti. Pentru fiecare element exista 3 mari taburi: Continut, Stil si Avansat.

 

Optiuni widget Elementor

 

Exact asa, stilizand fiecare element in parte ajungi sa construiesti pagina mult dorita.

Per total, Elementor este foarte usor de folosit si destul de intuitiv. In momentul cand incepi sa te joci cu el si intelegi bazele deja totul devine mult mai usor si destul de placut.

 

Template-uri pre-made

 

Daca nu ai inclinatie deloc catre partea de design, nu trebuie sa te ingrijoreze acest aspect. Elementor vine la pachet cu 150 de template-uri in versiunea free si peste 300 in cea pro, dar asta nu este tot. Envato este plin de alte mii de template-uri cu preturi de la 10$ la 100$ in functie de complexitate, design si alte variabile.

 

Elementor - Template-uri pre-made

 

Libraria Elementor contine toate tipurile de pagini de paza pentru diferite nevoi. Pentru fiecare design disponibil in versiunea free si pro exista diferite designuri pentru pagina de Acasa, servicii, contact, etc.

 

Exemple template-uri Elementor pagina Acasa

 

Dupa ce ti-ai ales designul dorit si il importi, este momentul sa iei elementele si sa le modifici culorile, fonturile ca sa se potriveasca cu ceea ce ai tu nevoie, este foarte simplu!

Un alt lucru important pe care l-am specificat si mai sus este acela ca Elementor iti da posibilitatea sa-ti salvezi toate template-urile pe care tu le creezi si de asemenea iti ofera posibilitatea sa le exporti si sa le folosesti la un alt website/proiect daca iti sunt utile.

 

Cui i se adreseaza cel mai bine Elementor?

Fiind web designer si lucrand preponderent cu WordPress in ultimii 5 ani am folosit cam toate builderele disponibile in piata, dar din momentul in care am lucrat serios cu Elementor nu a mai fost cale de intoarcere.

Elementor este cea mai simpla si intuitiva solutie gratuita, care iti ofera cele mai multe avantaje fara sa platesti nimic, dar ca o opinie personala recomand achizitionarea variantei Pro, pentru a beneficia de tot ceea ce iti poate oferii acest builder.

Fata de varianta de blocks cu care vine WordPress, Guttenberg, Elementor iti ofera sansa de a aranja totul cum iti doresti tu, fara a te complica cu solutia incalcita si de loc practica a ceea ce ofera Guttenberg.

Intr-un final, trebuie sa intelegem ca Elementor este pentru persoanele care vor sa creeze designuri frumoase fara sa fie intr-adevar un designer.

 

Concluzie

Este Elementor mai bun decat competitorii sai? Ei bine, asta depinde de cum ne uitam la lucruri.

Chiar daca stim ca marketul de buildere a crescut foarte mult in ultimii ani, Elementor are ca si competitori directi Beaver Builder si Divi Builder, dar ca o opinie personala nici unul dintre ele nu se ridica la varianta Pro a Elementor.

Totusi daca este sa ne gandim la toti factorii, Elementor are un plus, faptul ca in versiunea free a acestuia primesti acces la 70% din ceea ce poate oferii, acesta este plasat ca numarul 1 pe market si faptul ca peste 5 milioane, da 5 milioane, de oameni il recomanda.

 

Pro Elementor:

  • Este gratis
  • Are un range exceptional de caracteristici si este simplu de utilizat
  • Iti permite sa construiesti template-uri de pagini care pot sa nu fie in tema pe care tu deja o folosesti fara sa fie nevoie de HTML, CSS sau PHP
  • Functionalitati precum editarea de text inline sau previzualizarea in timp real
  • Abilitatea de a lucra cu designul reponsive in timp real
  • Fiecare sectiune, coloana si element folosit poate fi modificat si are o multime de optiuni.

 

Elementor pro

 

Contra Elementor:

Aici este vorba mai mult de o opinie de expert, decat lucruri marunte. O sa vorbesc doar despre una, dar intr-o viitoare postare legata de o opinie de expert in ceea ce priveste Elementor o sa discutam pe indelete despre devazantajele pe care acesta le are. Vreau doar sa mai specific ca dezavantajele pe care Elementor le are se regasesc la toate builderele existente, dar in cazul Elementor acestea se pot rezolva si ajung in punctul in care nu mai prezinta nici un „pericol” pentru website-ul tau.

Dezavantajul pe care doresc sa il specific aici este viteza de incarcare. Tinand cont ca pentru toate optiunile si mana libera pe care ti-o ofera acest builder cand vine vorba de design, trebuie sa existe si mult „cod” scris, deci si un timp de incarcare mai mare. Acest lucru se poate rezolva in cel mai usor mod posibil: un pachet de gazduire putin mai bun, nimic scump si fancy, o gazduire la 10euro/luna isi face treaba excelent.

 

Verdict final:

Pentru a incheia aceasta postare despre Elementor, as putea spune ca daca doresti un builder extraordinar pentru WordPress, Elementor este ceea ce cauti.

In timp ce exista si alte solutii pe marketul WordPress, Elementor iese mult in evidenta fiind cea mai buna solutie, cu peste 5 milioane de instalari active.

 

Daca dupa toate explicatile din aceasta postare inca ti se pare greu sa-ti faci singur website-ul apeleaza la o echipa de profesionisti. Echipa PixelRomanesc – Agentie Web Design este mereu la datorie si-ti poate raspunde la toate intrebarile pe care le ai, dar te poate si ajuta cu dezvoltarea unui website dupa conditiile si dorintele pe care le ai. Completeaza formularul aici.

 

Multumiri si postari viitoare:

Cred ca a venit momentul sa inchei aceasta postare pentru cei noi in „gasca” de designeri.

Multumim mult pentru lecturare si speram sa va fie de ajutor in alegerea viitorului builder!

In viitor o sa revin asupra subiectului cu o recenzie amanuntita si mai complexa a ceea ce poate face elementor. Am lucrat cu el in ultimii 5 ani si ii cunosc destul de bine „dedesupturile”. Pe langa acest lucru o sa revenim cu tutoriale si cu imbinarea perfecta dintre Elementor Pro si suita Crocoblock, un set de pluginuri exceptionale, care impreuna cu Elementor iti pot transforma website-ul in ceva uimitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share

Hai sa colaboram

Esti in cautarea unui expert? Noi te putem ajuta cu dezvoltarea website-ul tau.

Ultimele postari

CRM Marketing: Cum să Gestionezi Relațiile cu Clienții în Mod Eficient

CRM Marketing este esențial pentru gestionarea eficientă a relațiilor cu clienții, ajutând companiile să îmbunătățească experiența clientului și să maximizeze…

Brand Marketing: Cum să Construiești o Identitate de Brand Puternic?

Brand marketing reprezintă un proces esențial pentru orice afacere care aspiră să își construiască o identitate puternică pe piață. Indiferent…

Facultatea de Marketing: Ce să Aștepți de la un Program de Studii în Marketing

Facultatea de Marketing reprezintă o oportunitate excepțională pentru tinerii care își doresc să înțeleagă complexitatea pieței moderne. Aceasta nu este…