Salut,
Nici un website nu este complet fara un header si un footer si nu este nici o exagerare cand spunem ca acestea joaca un rol major in ceea ce priveste experienta unui user pe website-ul tau. Pe langa rolul de navigare pe website acestea te ajuta cu promovarea brandului, dar si cu amplasarea de CTA.
In primul rand –
Ce este un header?
Un header pentru website este partea de sus a paginii. In cele mai multe cazuri, acesta este acelasi pe tot website-ul, dar sunt si cazuri in care acesta este diferit in functie de pagina pe care te aflii.
Headerul ofera prima impresie asupra website-ului tau, indiferent de pagina pe care utilizatorul ajunge initial si daca acesta are un design bine pus la punct, o sa-l atraga pe vizitator sa tot navigheze pe website-ul tau.
Un alt rol important, dupa cum am specificat si mai sus, este acela de brand awerness, logo-ul fiind de cele mai multe ori, plasat in header, dar si elemente precum tipografia, culori si tot ceea ce tine de limbajul brand-ului tau.
De asemenea in header regasim si navigarea, un system de cautare (search), cosul de cumparaturi, butoane cu scopul evident de actiune (CTA), dar si alte functionalitati menite sa creasca conversia pe website.
Ce este un footer?
Footerul este localizat la baza site-ului. La fel ca si headerul acesta este, de obicei, acelasi peste tot.
De cele mai multe ori footerul nu primeste atat de multa atentie si asta este un lucru rau. Dat fiind faptul ca apare pe toate paginile, acesta poate oferii destul de multa informatie utila unui utilizator.
Designul footer-ului depinde de informatile pe care doresti sa le pui acolo, poti afisa in footer informatii precum newsletter, copyrights, termini de utilizare, harta site-ului, informatii de contact, harta, navigare si multe altele.
Cum sa creezi si sa setezi un header sau footer cu Elementor Pro
Poti creea sau edita aceste sectiuni urmand pasii acestia:
- Mergi in Dashboard -> Templates -> Theme Builder
2. Apasa pe “Add new Template” si alege Header / Footer
3. Numeste-ti template-ul dupa cum doresti si apasa pe Create Header / Footer
4. Acum, ca s-a deschis editorul poti alege fie sa creezi un header / footer de la zero sau poti importa unul direct facut, din libraria Elementor
5. Dupa ce ai terminat cu designul apasa “publish/publica”
6. Alege conditiile de afisare, in mod normal acestea sunt setate (headerul / footerul) pe optiunea “entire site”
7. Apasa pe butonul Save & Close
Asta este tot.
Daca esti interesat sa achizitionezi un pachet Elementor pro o poti face de aici.
Daca doresti sa lucrezi cu o echipa de experti care sa te ajute cu tot ceea ce ai nevoie in vederea dezvoltarii website-ului pe care ti-l doresti, noi iti stam la dispozitie si suntem doar la un click distanta.
Multumim pentru lecturare, speram sa-ti fie de ajutor. In urmatoarea postare o sa venim cu niste imbunatatiri asupra headerului.
Zi faina sa ai!